Βασικές αρχές για μια ζωή γεμάτη έμπνευση

Κάθε φορά που αισθάνεστε έλλειψη έμπνευσης, θυμηθείτε να ανατρέχετε στις παρακάτω αρχές. Θυμηθείτε επίσης, ότι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο της έμπνευσης, που μας καλεί να αφεθούμε προκειμένου να ζήσουμε μια ουσιώδη και συναρπαστική ζωή.

Ο Δρ. Wayne W. Dyer δίνει συμβουλές ώστε να ζήσουμε μια συναρπαστική ζωή γεμάτη έμπνευση. Το μυστικό για την ζωή αυτή είναι να εναρμονιστούμε με τον εσωτερικό μας κόσμο και να έρθουμε σε επαφή με την Πηγή που θα μας καθοδηγήσει ώστε να βρούμε την υπέρτατη κλίση μας. Ο Δρ. Wayne μοιράζεται μαζί μας 6 βασικές αρχές που πρέπει να μας καθοδηγούν καθώς αναζητούμε την συναρπαστική εμπνευσμένη ζωή:

Αρχή 1η: Να είστε ανεξάρτητοι από την καλή γνώμη των άλλων

Μόνο στρέφοντας την προσοχή μας στον εαυτό μας και ακολουθώντας το ένστικτό μας, θα καταφέρουμε να βρούμε την έμπνευση που χρειαζόμαστε, ανεξάρτητα από την γνώμη και την πίεση των άλλων. Η προθυμία να ακούσουμε και να δράσουμε σύμφωνα με την έμπνευσή μας ίσως απογοητεύσει κάποιους, αλλά είναι απαραίτητη γιατί στην πραγματικότητα κανένας άλλος δεν ξέρει και αισθάνεται καλύτερα αυτό για το οποίο εμείς προοριζόμαστε.

Αρχή 2η: Να είστε πρόθυμοι να δεχτείτε την αποδοκιμασία των άλλων

Ως συνέπεια της πρώτης αρχής γίνεται κατανοητό ότι θα βιώσουμε την δυσαρέσκεια και την αντίσταση πολλών ανθρώπων όταν ακολουθούμε τις τάσεις μας. Ωστόσο, καθώς παίρνουμε τη δύναμη να αγνοήσουμε την πίεση να συμμορφωθούμε, η αντίσταση θα μειωθεί και τελικά θα μετατραπεί σε σεβασμό. Όσο είμαστε πιστοί στο υπέρτατο κάλεσμά μας, τόσο ερχόμαστε πιο κοντά στην έμπνευση παρά στην ματαίωση. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν την περισσότερη αποδοχή από τους άλλους στη ζωή τους, είναι τελικά αυτοί που νοιάζονται λιγότερο για αυτήν.

Αρχή 3η: Μείνετε αποστασιοποιημένοι από τα αποτελέσματα

Η βίωση μιας Πνευματικής ζωής είναι η εμπειρία του να ζούμε πλήρως στο παρόν. Ο σκοπός της ζωής είναι να απολαύσουμε κάθε στιγμή και κάθε βήμα, ανεξάρτητα από το που θα βρεθούμε τελικά. Πολλοί από εμάς πλανώνται στην πεποίθηση ότι το να έχουμε στόχους είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη ζωή, αλλά στην πραγματικότητα αυτή η λογική μας εμποδίζει από το να νιώθουμε εμπνευσμένοι στο παρόν γιατί πασχίζουμε για το μέλλον. Μια πιο ικανοποιητική πνευματική αλήθεια είναι ότι υπάρχει μόνο το τώρα – και όταν αυτή η στιγμή περάσει, θα αντικατασταθεί από μια άλλη, και ούτω καθεξής . Όσο περιμένουμε να καθορίσουμε την ευτυχία μας σύμφωνα με την έκβαση, τόσο απομακρυνόμαστε από την πνευματική ζωή.

Αρχή 4η: Μάθετε ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτα/κανένα αντικείμενο για να είμαστε εμπνευσμένοι

Φτάσαμε σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να έχουμε τίποτα, θα φύγουμε από εδώ χωρίς τίποτα, και ο σκοπός μας δεν απαιτεί να έχουμε τίποτα. Το μόνο που χρειαζόμαστε για να ζούμε εμπνευσμένοι είναι ο εαυτός μας, ενώ τα υλικά αγαθά που επέρχονται στην ζωή μας δεν έχουν πραγματική αξία γιατί όλα στον φυσικό κόσμο αλλάζουν και θα χαθούν πάλι στην ανυπαρξία. Όταν μάθουμε να εμπιστευόμαστε αυτό που γνωρίζουμε, συνειδητοποιούμε την ματαιότητα του να κυνηγάμε κάτι προκειμένου να νιώσουμε εμπνευσμένοι. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να έρθουμε συνειδητά σε επαφή με το Πνεύμα το οποίο γνωρίζουμε ήδη ότι είναι κομμάτι του εαυτού μας.

Αρχή 5η: Μην φύγετε από την ζωή αναρωτώμενοι

Η προσπάθεια να κάνουμε μια εμπνευσμένη ζωή μας κινητοποιεί να δράσουμε. Η προσπάθεια να κάνουμε κάτι, ακόμα κι αν δεν επιτύχουμε, είναι συναρπαστική γιατί συνήθως δεν μετανιώνουμε για αυτά που κάνουμε αλλά για αυτά που δεν κάναμε. Στη ζωή θα έχουμε πολλές νίκες και ήττες. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εμπνευσμένοι γιατί ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε. Αν αποτύχουμε να προσπαθήσουμε επειδή φοβόμαστε την απόρριψη ή αμφιβάλλουμε για το ταλέντο μας, θα περάσουμε την ζωή μας αναρωτώμενοι, και αυτό μας εμποδίζει να βρούμε και να αισθανθούμε πραγματικά την έμπνευση.

Αρχή 6η: Να θυμάστε ότι οι επιθυμίες μας δεν θα έρθουν σύμφωνα με το πρόγραμμά μας

Αυτό που επιθυμούμε θα έρθει στη ζωή μας μόνο όταν σταματήσει να μας απασχολεί το πότε και όταν εστιάσουμε στο να είμαστε συνδεδεμένοι με το πρωταρχικό μας Πνεύμα. Έργο μας είναι να σταματήσουμε να προκαλούμε και να απαιτούμε αντιδράσεις από τον Θεό, αλλά αντ’ αυτού να είμαστε περισσότερο σαν Αυτόν.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Διαβάστε επίσης
Μια ωραία εικόνα για τα μάτια είναι ό,τι ένας καλός…