Γιατί πρέπει να ζεις μία ζωή με νόημα

Η ζωή είναι πολύ μικρή
για να την σπαταλάς άσκοπα σε πράγματα που δεν σε γεμίζουν
και πολύ όμορφη
για να μην της δίνεις τη σημασία που της αξίζει.

Ζούμε σε μία κοινωνία που έχει τους δικούς της κανόνες.

Σε αυτήν, η αποτυχία θεωρείται κάτι κακό, που πρέπει να αποφεύγεις με κάθε τρόπο για να μπορείς να συμβαδίζεις με τους κανόνες και να γίνεσαι αποδεκτός από τους γύρω σου. Αυτό σε αναγκάζει να συμβιβάζεσαι και να μην παίρνεις ρίσκα και πρωτοβουλίες για να μην αποτύχεις. Θα πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις κάθε αποτυχία σαν μία ευκαιρία. Ένα μάθημα που θα σε κάνει να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος στο μέλλον. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να επιτύχεις και να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

Οι κανόνες όμως είναι για να σπάνε. Ξέχασε τα πρέπει της κοινωνίας, ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι και ζήσε μία ζωή γεμάτη νόημα. Βρες τον σκοπό στη ζωή σου και κάνε την δουλειά που ονειρεύεσαι. Ζήσε την ζωή που επιθυμείς και δημιούργησε την οικογένεια που πάντα ήθελες.

Έχεις έρθει για κάποιο λόγο σε αυτήν την ζωή. Είναι καιρός να μάθεις το γιατί. Και πίστεψέ με, έχεις τουλάχιστον 5 λόγους για να το κάνεις.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για την σπαταλάς άσκοπα σε πράγματα που δεν σε γεμίζουν και πολύ όμορφη για να μην της δίνεις την σημασία που της αξίζει.

1.Η ζωή σου επηρεάζει και τους γύρω σου

Η ζωή σου έχει αντίκτυπο όχι μόνο σε εσένα τον ίδιο, αλλά και στους γύρω σου. Σκέψου λίγο. Πόσοι άνθρωποι πριν από εσένα πήγαν κόντρα στα πρέπει και τα μη και έκαναν τον κόσμο μας καλύτερο με τις ανακαλύψεις τους; Ανακάλυψαν φάρμακα, εφευρέσεις, ακόμα και ηπείρους. Θεράπευσαν ασθένειες και ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη με τις ιδέες τους. Τι θα γινόταν αν αυτοί οι άνθρωποι δεν τολμούσαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους από φόβο μήπως αποτύχουν; Ακόμα όμως και όσοι απέτυχαν, άνοιξαν δρόμο για νέα γνώση. Δοκίμασε, ρίσκαρε, πειραματίσου. Και άλλαξε την ζωή σου και τη ζωή των γύρω σου.

2. Δεν θέλεις να μετανιώσεις για κάτι που δεν τόλμησες να κάνεις

Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι γεμάτος και πλήρης με όλα όσα έχεις. Είναι όμως αλήθεια ή προσπαθείς να κρύψεις την έλλειψη φιλοδοξίας και το αίσθημα του φόβου που σε διακατέχει; Σταμάτα να λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό και κάνε όλα αυτά που επιθυμείς, για να μην μετανιώσεις στο μέλλον. Προλαβαίνεις ακόμα να αλλάξεις την ζωή σου, όμως βιάσου γιατί ο χρόνος περνάει γρήγορα.

Καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη, αλλά αν δεν καταφέρεις να γεμίσεις τη ζωή σου με νόημα, είναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσεις αργότερα. Και τότε θα είναι πολύ αργά. Πάντα θα μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή δεν έκανες. Ποτέ όμως δεν θα μετανιώσεις επειδή κυνήγησες τα όνειρά σου.

Πάντα θα μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή δεν έκανες. Ποτέ όμως δεν θα μετανιώσεις επειδή κυνήγησες τα όνειρά σου.

3. Σου αξίζει να είσαι χαρούμενος

Σου αξίζει να είσαι δημιουργικός, παραγωγικός, ευτυχισμένος και παρών στην ζωή σου. Σου αξίζει να απολαμβάνεις το κάθε λεπτό της ζωής σου. Μόνο έτσι να μάθεις να δίνεις σημασία στα απλά και καθημερινά πράγματα και μόνο έτσι θα αποκτήσει νόημα η ζωή σου. Μόνο τότε θα μάθεις να εκτιμάς τη ζωή, τη δουλειά σου, τους φίλους και την οικογένειά σου και θα μπορέσεις να γίνεις καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Όταν η ζωή σου αποκτήσει νόημα και σκοπό, τότε θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος.

4. Η δύναμη της επιτυχίας κρύβεται μέσα σου

Η δημιουργία είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Είναι η έμφυτη επιθυμία που έκανε άτομα που έζησαν πριν από εσένα να ανακαλύψουν εργαλεία, να εφεύρουν νέα τεχνολογία, να γράψουν βιβλία και να ανακαλύψουν τον κόσμο. Γι΄αυτό μάθε να μην την αγνοείς. Μην φοβάσαι να αλλάξεις την ζωή σου.

5. Η ζωή είναι μία

Η ζωή είναι το πιο πολύτιμο δώρο. Και είναι πολύ μικρή για την σπαταλάς άσκοπα σε πράγματα που δεν σε γεμίζουν και πολύ όμορφη για να μην της δίνεις την σημασία που της αξίζει.

Ayodeji Awosika, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Προσθέστε ένα σχόλιο

Διαβάστε επίσης
Μήπως το σημερινό «είμαι μόνος μου» μπορεί να μην είναι…
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται από αντιγραφή !!