Κουβέντες καρδιάς

☼ Μόνο με την καρδιά βλέπει κανείς σωστά, την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια (Από τον “Μικρό Πρίγκηπα” του Saint-Exupery)

☼ Αν υπάρχει φως στην ψυχή,
θα υπάρχει ομορφιά στον άνθρωπο.
Αν υπάρχει ομορφιά στον άνθρωπο,
θα υπάρχει αρμονία στο σπίτι.
Αν υπάρχει αρμονία στο σπίτι,
θα υπάρχει τάξη στο έθνος.
Αν υπάρχει τάξη στο έθνος,
θα υπάρχει ειρήνη στον κόσμο. (Κινέζικη παροιμία)

☼ Είμαι άνθρωπος και δεν έχω σταματήσει να κάνω λάθη. Λάθη, τα οποία προσφέρουν χαρά, πόνο, θλίψη και ερωτήματα… Θα συνεχίσω να κάνω λάθη γιατί παρέχουν συναισθήματα κι εγώ θέλω να συνεχίσω να είμαι άνθρωπος!

☼ Κάθε μέρα θα θυμίζω στον εαυτό μου να απλώνει το χέρι και να σε αγγίζει απαλά. Γιατί δε θέλω να χάσω την ευκαιρία να σε αγγίξω. Κάθε μέρα θα δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία της αγάπης, ό,τι κι αν συμβεί. (Leo Buscalia)

☼ Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που όσο περισσότερο απλόχερα το σκορπάς, τόσο πολλαπλασιάζεται. (Richard Hutch)

☼ Μίλα ψιθυριστά, αν μου μιλάς για αγάπη. (Σαίξπηρ)

☼ Αν δεν αγκαλιάσεις τον εαυτό σου εσύ πρώτα, μην περιμένεις να το κάνει άλλος. Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ… (Νίκος Καζαντζάκης)

☼ Η ζωή είναι το δώρο του Θεού σε μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα ζήσουμε, είναι το δώρο μας σε κείνον! (Λέο Μπουσκάλια)

☼ Η σοφία είναι αποτέλεσμα της στάσης. Επειδή, όμως, δεν είναι στόχος της στάσης, δεν μπορεί να παρακινήσει κανένα στο να μιμείται τη στάση.. Εσείς τρώτε όπως εγώ. Αν, όμως, φάτε με το δικό μου τρόπο, θα σας ωφελήσει (Μπέρτολτ Μπρέχτ)

☼ Ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταστρέψεις έναν νέο είναι να του διδάξεις να εκτιμάει περισσότερο εκείνους που σκέφτονται σαν αυτόν, από εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά απ’ αυτόν (Friedrich Nietzsche)

☼ Οι άνθρωποι μαθαίνουν καλύτερα όταν συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θεωρούν χρήσιμες για την πραγματική ζωή και έχουν σχέση με την κουλτούρα τους.

☼ Τα “μάτια” της καρδιάς και θαμπώνουν και ξεραίνονται από βοριάδες και χιονές, όμως παράλληλα αντλούν δύναμη από το φιλικό βλέμμα του διπλανού, από την αύρα της ζωής και από τον παλμό του κόσμου.

☼ Γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν προσευχόμαστε, όταν κλαίμε, όταν ονειρευόμαστε, όταν φιλάμε; Επειδή τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δε φαίνονται, αλλά γίνονται αισθητά από την καρδιά μας…

☼ Μη λες στο θεό πόσο μεγάλη είναι η καταιγίδα που περνάς, μα πες στην καταιγίδα πόσο μεγάλος είναι ο Θεός που πιστεύεις…

☼ Λένε πως λίγο πριν πεθάνεις, περνάει όλη σου η ζωή μπροστά από τα μάτια σου. Κάτι σαν να ξεκινάς ταξίδι στην αιωνιότητα και να έχεις δικαίωμα να πάρεις μαζί σου ένα μόνο DVD. Κάποιες σκηνές τις βρήκαμε γραμμένες και κάποιες τις έχεις γράψει μόνος σου. Αυτή την ταινία θα βλέπεις ξανά και ξανά. Οι σκηνές που έπαιξες σωστά θα σου χαρίζουν απόλυτη ευτυχία και αυτό το κομμάτι της ταινίας θα λέγεται Παράδεισος. Και σε όσες έπαιξες λάθος θα νιώθεις
το ακριβές ποσό δυστυχίας που προκάλεσες στους άλλους ξανά και ξανά. Και αυτό το κομμάτι της ταινίας θα λέγεται Κόλαση. Μια ταινία για μια ολόκληρη αιωνιότητα! Φρόντισε να την φτιάξεις καλή!

☼ …και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο, με έναν ψίθυρο, με ένα τραύλισμα, με μια κραυγή που θα μου λέει: ΜΙΛΑ!… (Αζίζ Νεσίν)

☼ Εμείς οι έφηβοι, υπάρχουν στιγμές που θα θέλαμε να μεγαλώσουμε γρήγορα, για να είμαστε ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι και να μην δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που τρομάζουμε. Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε, γιατί διαπιστώνουμε πόσο δύσκολο είναι να μπορεί κανείς στην εποχή μας να στηρίζεται στα πόδια του και να είναι ανεξάρτητος. Και τότε κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ, φροντίζοντας να εφοδιάσουμε τον εαυτό μας με γνώσεις και συναισθηματικές εμπειρίες, ώστε να προετοιμάσουμε την εποχή της πολυπόθητης αυτονομίας όπως ο καθένας μας την ονειρεύεται (Ρούντολφ Ντράικωρς)

☼ Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία… Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.

Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

☼ Να είσαι ειλικρινής στις σκέψεις σου, καθαρός στα αισθήματα σου. Δεν θα χρειαστεί να κυνηγήσεις την ευτυχία. Θα σε κυνηγήσει εκείνη.

☼ Κάθε δυσκολία στη ζωή μας είναι χρήσιμη. Ακόμη και η πέτρα κάτω από πίεση γίνεται διαμάντι…

☼ Να θυμάσαι ότι στο πάρτι της ζωής σου εσύ δίνεις το ρυθμό!!!!

☼ Μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ενός ανθρώπου αν παρατηρήσεις πως συμπεριφέρεται σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν!

☼ Όπως ξέρουμε, όλοι μας φοράμε μάσκες κι έρχεται κάποια στιγμή που δεν μπορούμε να τις βγάλουμε χωρίς να ξεκολλήσουμε μαζί τους κι ένα κομμάτι από το πετσί μας.

☼ Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια: όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν.

☼ Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ’ αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ’ αγαπούν παρ’ όλο που είσαι ο εαυτός σου.

☼ Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί ότι η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων. (Αριστοτέλης)

ΕΦΗΒΕΙΑ &

Προσθέστε ένα σχόλιο

Διαβάστε επίσης
Εύχομαι, για μια στιγμή και μόνο, να είχα τη δυνατότητα…
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται από αντιγραφή !!