Χριστουγεννιάτικο

Χριστουγεννιάτικο
Πολλές ευχές σε όλους μας..!

Να νιώσουμε τη χαρά των Χριστουγέννων και την ελπίδα του νέου έτους…

Να βιώσουμε το νόημα των Χριστουγέννων , να αισθανθούμε την «καρδιά» του νέου χρόνου, που πρέπει να είναι η αγάπη..! Η σκέψη μας τέτοιες μέρες να αγκαλιάζει όλη τη γη και η ευαισθησία μας να ξεκινάει από τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους…

                                                                        Ας κάνουμε κάτι ξεχωριστό τα φετινά Χριστούγεννα…

Ας δούμε διαφορετικά τη λάμψη και η μαγεία των ημερών… Πιο πολύ από κάθε γήϊνη έκφραση και απόλαυση, θα πρέπει να είναι η βαθιά αίσθηση ότι κάθε χρόνο ανάμεσά μας και «μέσα μας γεννιέται ένα Θεός»! Ο Θεός της αγάπης, της ελπίδας και της δικαιοσύνης! Η ευκαιρία να αναγεννηθούμε η νέα προοπτική για εσωτερική ανάταση και ανάταξη.

                                                             Για να αφουγκραστούμε το μήνυμά τους χρειάζεται σιγή…

Χρειάζεται να σωπάσουν όλα μέσα μας και γύρω μας, οι φωνές της γης, αλλά και ο θόρυβος της ψυχής μας. Ο ουράνιος λόγος είναι μυστήριο και χρειάζεται ευλαβική σιγή για να τον ακούσουμε. Αν κατορθώσουμε να κατασιγάσουμε τον γήινο λόγο, μέσα στη γαλήνη και την ευδαιμονία θα μπορέσουμε να δούμε τους χορούς των Αγγέλων να πλημμυρίζουν με φως τα ουράνια και να ξεχύνουν με μελωδικά κύματα τα δοξαστικά τους, που σμίγουν με τις γλυκόηχες καμπάνες της γης. Πάνω από όλα, όμως, θα νιώσουμε την καρδιά μας να ξεχειλίζει από αγάπη και ευαισθησία για όλους, θα νιώσουμε τη δύναμη της συγχωρητικότητας για ό,τι μας πλήγωσε και θα βρούμε ξανά τη χαρά του «Αγαπάτε αλλήλους».

                                                                                                      Πολλές ευχές σε όλους…

Να νιώσετε τη χαρά των Χριστουγέννων και την ελπίδα του νέου έτους…

Να νιώσετε το νόημα των Χριστουγέννων, και την καρδιά του νέου χρόνου, που πρέπει να είναι η αγάπη..!

Γιώργος Τσούκας

Προσθέστε ένα σχόλιο

Διαβάστε επίσης
Το ομαδικό πνεύμα «Όχι πως θα «κάνεις», αλλά πώς θα…