32 σημαντικά μαθήματα ζωής από μια γυναίκα 32 ετών

Μερικές φορές συσσωρεύονται τόσα πολλά προβλήματα και σκέψεις στο μυαλό μας, που πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε έναν τρόπο να τα απελευθερώσουμε. Η Ολέσια Νοβίκοβα, συγγραφέας, δημοσιογράφος, μπλόγκερ και ταξιδιώτης μοιράστηκε μερικά μαθήματα ζωής, που πήρε στην διάρκεια των 32 ετών ζωής της. Δείτε παρακάτω 32 σημαντικά μαθήματα ζωής από μια γυναίκα 32 ετών.

 1. Όλοι κάτι φοβούνται. Ακόμα και οι όμορφοι, πετυχημένοι και τυχεροί άνθρωποι έχουν κάποιο φόβο. Φοβόμαστε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, να πάρουμε ένα ρίσκο, να βγούμε έξω από την ζώνη ασφαλείας μας. Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας, για την ζωή μας, για το μέλλον. Ο φόβος υπάρχει παντού. Όση εμπειρία, χρήματα ή αναγνώριση και αν έχουμε, πάντα θα φοβόμαστε λιγότερο ή περισσότερο, όταν πρέπει να κατακτήσουμε κάτι καινούργιο.
 2. Αλλαγές θα συμβαίνουν συνέχεια. Η σταθερότητα είναι απατηλή. Είμαστε συνεχώς σε κίνηση. Αλλάζουμε συνεχώς και εσωτερικά και εξωτερικά και αυτή η διαδικασία δεν σταματάει ούτε ένα λεπτό. Ένας λογικός άνθρωπος δεν σκέφτεται, αν πρέπει να αλλάξει ή όχι, αλλά αν έχει τον έλεγχο των αλλαγών ή όχι.
 3. Το “γρήγορα” σημαίνει “αργά, αλλά χωρίς παρεμβολές.” Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι βιαστικά, έντονα ή βίαια. Απλά, κάντε το με πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προχωράμε. Αργά, αλλά σταθερά.
 4. .Δημιουργήστε περισσότερα από όσα καταναλώνετε. Διαφορετικά, θα μείνετε με έναν μάταιο τρόπο ζωής, χωρίς να έχετε βγάλει κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε μια καλή ψυχική υγεία.
 5. Το σήμερα είναι αυτό που σκεφτήκαμε και πράξαμε χθες και το αύριο είναι αυτό που σκεφτόμαστε και πράττουμε σήμερα. Αυτό σημαίνει, ότι κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα μας εκτός από εμάς τους ίδιους.
 6. Δεν υπάρχουν πουθενά εγγυήσεις. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες της ζωής, που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, όταν παίρνουμε αποφάσεις.
 7. Η εποχή της μη αμφισβητήσιμης γνώσης έχει παρέλθει. Τώρα, είναι η εποχή που η ικανότητά μας να επικεντρωνόμαστε σε ένα έργο, χωρίς να χάνουμε το ενδιαφέρον μας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αυτή η ικανότητα επηρεάζεται άμεσα από τον καταιγισμό των πληροφοριών που παίρνουμε καθημερινά. Όσες περισσότερες οι άχρηστες πληροφορίες, τόσο πιο δύσκολο είναι να επικεντρωθούμε σε κάτι σημαντικό.
 8. Η χαρά και η ευχαρίστηση δεν είναι το ίδιο. Το να φάμε μια σοκολάτα, να πιούμε ένα ποτήρι κρασί ή να αγοράσουμε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια δεν είναι πηγή χαράς. Είναι απλά μια ευχαρίστηση και η ευχαρίστηση εξ ορισμού είναι μια παροδική κατάσταση, που συχνά συνδέεται με την πλήξη και το ανικανοποίητο.
 9. Η δυστυχία υπάρχει. Όλοι υποφέρουν. Και αυτοί που δεν έχουν τίποτα και αυτοί που τα έχουν όλα και όσοι δεν είναι δυστυχισμένοι στο παρόν θα γίνουν στο μέλλον. Μπορεί να γίνουν δυστυχισμένοι, επειδή κάποιος που αγαπούν τους απέρριψε ή επειδή δεν βγάζουν αρκετά χρήματα ή γιατί δεν πήραν απάντηση στο μήνυμα που έστειλαν. Η δυστυχία υπάρχει και πάντα θα βρίσκουμε έναν λόγο για να υποφέρουμε.
 10. Δεν μπορούν όλοι να είναι ευτυχισμένοι. Στην πραγματικότητα, μόνο όσοι έχουν πειθαρχημένο μυαλό και δεν ανησυχούν για τα πάντα γύρω τους μπορούν να είναι σταθερά ευτυχισμένοι και ήρεμοι. Ένας άνθρωπος που αντιδρά συναισθηματικά σε κάθε μικρό περιστατικό δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ευτυχισμένος μέσα του.
 11. Χαρά σημαίνει να διατηρούμε μια ισορροπία στο μυαλό μας. Το να ονειρευόμαστε συνεχώς τον ιδανικό σύντροφο, την ιδανική δουλειά και μια ονειρεμένη οικογένεια, δεν σημαίνει, ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με όλα. Το σημαντικότερο είναι να μάθουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που θέλουμε. Η ευτυχία είναι μια κατάσταση πλήρους ηρεμίας του μυαλού, που κατακτάται, ξεπερνώντας τις τυφλές και αυτόματες αντιδράσεις.
 12. Μάθετε την αξία των φρούτων και την επίδρασή τους στον οργανισμό. Τα φρούτα βοηθούν στο να σταθεροποιήσουν το υπερβολικό οξύ στο σώμα μας. Αντίθετα, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το λίπος και η ζάχαρη έχουν την αντίθετη επίδραση.
 13. “Το σώμα ξέρει από μόνο του τι του κάνει καλό” είναι μια παγίδα. Το σώμα μας είναι συνεχώς πεινασμένο για πατάτες τηγανιτές και σοκολάτα, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι καλό. Το μυαλό μας ζει με αυτόματες αντιδράσεις και αυτό δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Το σώμα μας υπακούει στις συνήθειές μας και τις παρορμήσεις μας.
 14. Το φαγητό επηρεάζει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό μας. Το ακατάλληλο φαγητό μπορεί να επιδράσει στον εγκέφαλό μας, στην καθαρότητα της σκέψης μας, στην αντίληψή μας και να αποδυναμώσει τον έλεγχό μας.
 15. Χρειαζόμαστε χρήματα για να μην σκεφτόμαστε τα χρήματα. Τα χρήματα αυτά καθαυτά δεν μας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά τα χρειαζόμαστε, ώστε να μην σπαταλάμε την ενέργειά μας σκεπτόμενοι πως θα αποκτήσουμε χρήματα.
 16. Έχουμε περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μας έχουν δοθεί πολύ καιρό πριν τις σκεφτούμε. Όταν επικεντρωνόμαστε υπερβολικά στον εαυτό μας, χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα και τις αληθινές απαντήσεις.
 17. Ο καλύτερος τρόπος για να κόψουμε έναν εθισμό είναι να μην έχουμε καμία πρόσβαση σε αυτόν τον εθισμό. Θα μπορούσε ένας αλκοολικός να κόψει το αλκοόλ, αν δουλεύει σε ένα μπαρ; Φυσικά, όχι. Το ίδιο ισχύει για όλα τα είδη εθισμού, αφού θα βρισκόμαστε συνεχώς σε μια δύσκολη πνευματικά κατάσταση.
 18. Ποτέ δεν θα είμαστε τελείως προετοιμασμένοι για την αλλαγή. Πάντα θα υπάρχει η επιθυμία να αναβάλουμε μια σημαντική απόφαση ή να περιμένουμε μήπως και έρθει μια πιο καλή ευκαιρία.
 19. Η ζωή είναι ένα βιβλίο που το πρώτο κεφάλαιο δεν γράφτηκε από εμάς. Η ζωή μας αποτελείται από στερεότυπα και κοινωνικούς κανόνες, που δεν τους επιλέξαμε εμείς, αλλά τους ακολουθούμε. Η ουσία της προσωπικότητάς μας σφυρηλατήθηκε από άλλους ανθρώπους και η επιρροή των γονιών δεν ήταν κυρίαρχη σε αυτή την διαδικασία.
 20. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά προσπαθειών σε κάτι. Δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη και σίγουρα δεν πρόκειται για απλή τύχη.
 21. Αυτό που μπορεί να μας βοήθησε σε κάποιο στάδιο μπορεί να μας εμποδίσει σε κάποιο άλλο. Κάποιες φορές, για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας κάποιες στάσεις και απόψεις που είχαμε, ακόμα και αν μας βοήθησαν στο παρελθόν.
 22. Έξω από την ασφαλή ζώνη μας, υπάρχει η ανασφαλής ζώνη. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο και αναπόφευκτο.
 23. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς σκοπό. Το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι εάν επιλέγετε εσείς αυτόν τον σκοπό.
 24. Δεν χρειάζεστε αλκοόλ. Καθόλου.
 25. Η τεμπελιά δεν υπάρχει. Υπάρχουν απλά δραστηριότητες που αρέσει να κάνουμε και δραστηριότητες που δεν μας αρέσει να κάνουμε.
 26. Δεν μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας, μπορείτε μόνο να τον δημιουργήσετε. Ζούμε στο παρόν και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τον σωστό δρόμο, κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά.
 27. Οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητές σας, θα σας πληγώσουν μια μέρα. Δεν ωφελεί πουθενά να μην καλλιεργείτε τα ταλέντα σας και να μένετε στην ζώνη ασφαλείας από φόβο μήπως πληγωθείτε.
 28. Οι τράπεζες θα πρέπει να σας πληρώνουν και όχι το αντίθετο. Ποτέ μην αγοράσετε κάτι που είναι πολύ πιο πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες. Είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσετε μια καλή οικονομική κατάσταση και το ακόμα σημαντικότερο είναι, ότι θα διατηρήσετε και την ηρεμία σας.
 29. Πρέπει να μάθετε να δουλεύετε υπό πίεση, αλλά και να χαλαρώνετε. Αν κάνετε την οποιαδήποτε κίνηση από ανάγκη και απρόθυμα θα σπαταλήσετε την διπλάσια φυσική και πνευματική ενέργεια. Γι’ αυτό θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε το άγχος σας. Επίσης, θα πρέπει να μάθετε κάποιες φορές να δέχεστε τα πράγματα όπως έρχονται και να αφήσετε στην άκρη τις προσδοκίες σας.
 30. Το “ναι” και το “όχι” είναι δυο απαντήσεις που θα πρέπει να μάθετε άμεσα. Μάθετε να λέτε ναι, όταν σας το λέει το ένστικτό σας, ακόμα και αν όλα δείχνουν το αντίθετο. Μάθετε να λέτε όχι κυρίως στον εαυτό σας: στις αδυναμίες σας, στους φόβους σας και τον εγωισμό σας.
 31. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα σπουδαία πράγματα και τα καλά πράγματα. Ένας δημιουργικός άνθρωπος έχει μεγάλη διαφορά από έναν άνθρωπο, που απλά κάνει καλά την δουλειά του. Οι δημιουργικοί άνθρωποι βάζουν τον στόχο τους πάνω από τον εαυτό τους και βάζουν στην άκρη τον εγωισμό τους.
 32. Κάθε σημάδι που θα συναντήσετε στην ζωή σας μπορεί να ερμηνευτεί με τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να είναι ένα σημάδι, μπορεί να μην υπάρχουν σημάδια ή μπορεί να είναι μια δοκιμασία. Ίσως, η μοίρα να μας χτύπησε την πόρτα για να μας δοκιμάσει.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/32-simantika-mathimata-zois-apo-mia-gineka-32-eton/

Προσθέστε ένα σχόλιο

Διαβάστε επίσης
Τα τελευταία χρόνια η λέξη αυτογνωσία έχει γίνει πολύ πιο…
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται από αντιγραφή !!